Skip to content

Wild

WILD

Na de zomer start het algemene wildseizoen. U kunt in het najaar bij ons terecht voor heerlijk wild vlees. Mocht u eerder in het jaar ook al wild willen hebben? Of bent u op zoek naar een ander stukje wild vlees? Geen probleem, neem dan even contact met ons op. Hieronder vindt u een overzicht van de soorten wild met de daarbij behorende informatie.

VEERWILD

Jachtseizoen: oktober – januari

FAZANT

De fazant komt veelal voor in Europa en Azië. In Nederland komen ze voor in bos- en heide gebieden. De eieren van de fazant worden vaak uitgebroed door kippen. Dit komt, omdat fazanten vaak hun nest achterlaten. Het vlees van de fazant is lichtbruin van kleur en erg mager. Daarom wordt fazant vaak gebardeerd (in spek gewikkeld). Wij verkopen zowel hennen als hanen. Ook is bij ons fazantfilet verkrijgbaar.
Jachtseizoen: oktober – januari
Jachtseizoen: oktober – januari

HOUTDUIF

De houtduif is de grootste duivensoort in West-Europa. Het donkere vlees van de wilde duif is compacter, malser en heeft een meer aromatische smaak en geur dan dat van de tamme duif. De houtduif wordt vaak gevuld maar kan ook prima gebruikt worden om soep van te maken.
Jachtseizoen: oktober – januari
Jachtseizoen: september – januari

PATRIJS

De patrijs is familie van de fazantachtige. De soort komt voor in grote delen van Europa en West-Azië. Het vlees is vaak fijn maar droog, daarom wordt het vaak gebardeerd (in spek gewikkeld). Patrijzen worden vaak gebraden of gestoofd. Het vlees is ook zeer geschikt voor pasteien, ragouts en koude gerechten.
Jachtseizoen: september – januari
Jachtseizoen: onbekend

STRUISVOGEL

De struisvogel is een Afrikaanse loopvogel. De struisvogel heeft geen borstvlees. Het vlees komt voornamelijk van zijn billen. Het is rood van kleur en is zeer mager en erg mals. Het vlees heeft een karakteristieke smaak. Ook is het vlees calorie-arm en cholesterolverlagend. Struisvogel is bij ons verkrijgbaar als biefstuk.
Jachtseizoen: onbekend
Jachtseizoen: augustus – januari

WILDE EEND

De wilde eend komt voornamelijk voor in Noord-Amerika, Azië en Europa. Het vlees van wilde eenden is magerder dan dat van tamme eenden. Het is rood van kleur. Het vlees is superzacht en mals en heeft een aromatische smaak.
Jachtseizoen: augustus – januari

OVERIG WILD

Jachtseizoen: oktober – december

HAAS

De haas komt vooral voor in Europa en aangrenzende delen in Azië. Het vlees van een jonge haas is mals, mager en roodbruin van kleur. Het vlees van een oudere haas is donkerder van kleur en wat droog. Hierdoor verschilt de bereidingswijze van een oude haas ook van de bereidingswijze van een jonge haas. U kunt bij ons haas kopen als hazenbout, hazenrug, hazenrugfilet en hazenpeper.
Jachtseizoen: oktober – december
Jachtseizoen: mei – september en januari – maart

HERT

Het edelhert komt vooral voor in Europa. Het vlees is mager, zacht en heeft een donkerrode kleur. Het is makkelijk en snel te bereiden en is sterk van smaak. De botten worden vaak gebruikt om wildfond van te maken. Bij ons is hert verkrijgbaar in de vorm van biefstuk en poulet.
Jachtseizoen: mei – september en januari – maart
Jachtseizoen: onbekend

Kangoeroe

De kangoeroe komt voor in Australië en Nieuw-Guinea. Sinds kort is het weer toegestaan om kangoeroevlees te importeren. Het vlees van jongere kangoeroes is zacht en subtiel. Het vlees van oudere kangoeroes heeft een typerende wildsmaak en is daardoor ook minder toegankelijk. Het is vetarm en duurzaam. Ook bevat het vlees relatief veel proteïnen en is het heerlijk mals. Kangoeroe is bij ons verkrijgbaar als biefstuk.
Jachtseizoen: onbekend
Jachtseizoen: gehele jaar

Konijn

Het wilde konijn komt vooral voor in Europa en Australië. Het vlees van wilde konijnen is over het algemeen donkerder dan dat van tamme konijnen. Het is ook verfijnder en sterker van smaak. Het vlees is tamelijk licht en de structuur is zacht en fijndradig. Bij ons is een wild konijn in geheel verkrijgbaar maar ook verkopen wij losse bouten.
Jachtseizoen: gehele jaar
Jachtseizoen: augustus – januari

Wild zwijn

Het wild zwijn komt voor in grote delen van Europa, Azië en Noord-Afrika. Het vlees van een wild zwijn is stevig en magerder dan dat van een gewoon varken. De kleur van het vlees is blank roze. Het vlees van jongere zwijnen is erg zacht en fijn van smaak. Het vlees van oudere zwijnen kan erg taai en sterk van smaak zijn. Dit wordt dan ook vaker gemarineerd. Bij ons kunt u terecht voor een heerlijk stukje wild zwijnfilet en wild zwijnpoulet.
Jachtseizoen: augustus – januari