Skip to content

Overig gevogelte

OVERIG GEVOGELTE

Eens een keer wat anders eten dan kip? U kunt bij ons ook terecht voor ander tam gevogelte. Hieronder vindt u hiervan een overzicht met daarbij behorende informatie.

EEND

Eendenvlees wordt gewaardeerd om zijn fijne smaak. Het vlees is erg zacht. Ten opzichte van wilde eend is de smaak van tamme eend neutraler. Wij verkopen zowel de canard (man) als de canette (vrouw). De canard is twee keer zo groot als de canette en bevat daarnaast iets minder vet. In onze winkel vindt u magret de canette (filet), confit de canard (gekonfijte eendenbout), rillette en eendenvet. Bent u op zoek naar een hele eend of andere delen, dan kunt u deze bij ons bestellen.

GANS

Een gans heeft het hoogste vetgehalte van alle gevogeltesoorten. Het vlees heeft een typische eigen smaak, die bijzonder goed tot zijn recht komt als de gans in de oven wordt gebraden. Gans is niet een product dat wij standaard voorradig hebben. Mocht u dus op zoek zijn naar een gans dan kunt u deze bij ons bestellen.

KALKOEN

Met de feestdagen kunt u bij ons terecht voor een kalkoen van uitzonderlijke kwaliteit. Echter hebben wij ook het hele jaar door kalkoen in de vorm van filet, dij en rollade. De rollades worden door ons ambachtelijk bereid. De kalkoenen bij Kip & Co komen hoofdzakelijk uit Frankrijk. Daarnaast zijn ze vers, mals en van goede constante kwaliteit. Wilt u buiten de feestdagen om een hele kalkoen? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

KWARTEL

De kwartel is verre familie van de fazant. Het vlees is heerlijk mals en erg mager. Ze worden vaak gebraden, gebardeerd (in spek wikkelen) of gevuld. Kwartel is echt een herfst- en winter gerecht. Bij ons vindt u niet alleen kwartels maar ook kwarteleieren.

PARELHOEN

De parelhoen is familie van de fazant. Het vlees heeft een textuur die iets droger is dan kip. Daarnaast is het vlees rijk aan eiwitten en een uitstekende bron van vitamine B6. De smaak van parelhoen heeft iets weg van een wildsmaak. Het wordt bij ons verkocht als geheel of in losse delen. De filet wordt bij ons suprême gesneden, dit houdt in dat de vleugel aan de filet blijft zitten, om het vlees mals en smaakvol te houden.