Skip to content

Kipsoorten

KIPSOORTEN

In onze winkel bieden wij u meerdere kipsoorten aan.
Om voor u de keuze iets makkelijker te maken, hebben wij kort de belangrijkste informatie van de verschillende soorten kippen op een rijtje gezet.

GILDEHOEN

De kippen van de Gildehoen stammen af van het Hubbard ras. Dit ras staat bekend om zijn sterke en gezonde kippen. Het Hubbard ras is een langzaam groeiend ras. De kippen groeien op met een normaal dag- en nachtritme en hebben 24 uur per dag water en voedsel tot hun beschikking. Ze krijgen 100% plantaardig voer dat voor 70% uit granen bestaat. De bezetting in de stallen is aanzienlijk lager dan normaal. De pluimveehouders streven naar een antibiotica-vrije kip.

POLDERHOEN

De Polderhoen is een Frans ras, namelijk het Hubbard ras. De kippen groeien op in de Flevopolder met biologisch voer, rijk aan granen en kruiden. Ze groeien op in hun eigen tempo in een natuurlijke leefomgeving. Doordat het een langzaam groeiend en sterk ras is, heeft het vlees meer smaak en een stevigere structuur. Skal Bio Controle houdt toezicht op de betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland.

LABEL ROUGE

De Label Rouge-kippen zijn Franse kippen gecertificeerd in Klasse A. De kippen worden gehouden op kleine pluimveehouderijen met vrije of onbeperkte uitloop. Het voer bestaat voor 75% uit granen. De kippen hebben een slachtleeftijd tussen de 81 en 110 dagen. Ze leven daardoor minstens dubbel zo lang als een standaardkip. Wij verkopen in onze winkel twee versies van de Label Rouge-kippen. De poulet blanc (wit) en de poulet jaune (maiskip).

POULE DE BRESSE

De Bressekip is een Frans kippenras uit de Bresse-regio in Frankrijk. De Bressekip was het eerste dier in Frankrijk dat een ‘AOC’ ontving. Dit is een Franse kwaliteitscontrole die ervoor zorgt dat het product van origine is. De Bressekip moet minsten 10 m2 tot zijn beschikking hebben. De kip wordt gevoed met mais, graan en melkproducten uit de AOC-zone. Dit luxe product is niet voor niets de favoriet van vele sterren chefkoks.